Froukje de Liefde

Dierenarts Froukje de Liefde is bij ons als waarneemster binnengekomen in het voorjaar van 2010, en daarna ‘blijven hangen’ als vaste medewerkster. Zij is bij ons part time in dienst. Als geboren Ouderkerkse is zij goed bekend met de inwoners van Amstelveen.

De belangstelling voor diergeneeskunde is ontstaan tijdens haar studie Biologie aan de VU in Amsterdam. In 2002 studeerde zij af als bioloog, met als specialisatie neurowetenschappen en gedragsleer. Ze heeft onderzoek gedaan naar de zangontwikkeling bij zebra vinken en het gedrag van de gorilla’s in Artis Amsterdam. Ze heeft veel gezien en geleerd van de in Artis werkende dierenarts en werd enthousiast voor het mooie vak. Gelukkig werd ze, na haar biologie studie, meteen ingeloot aan de Universiteit van Utrecht en 7 jaar later was ze beëdigd als dierenarts!

Froukje heeft grote interesse in de kattengeneeskunde en het gedrag van katten. Zelf woont ze samen met Sammie, uiteraard de liefste kat van allemaal! Ze heeft 25 jaar lang fanatiek handbal gespeeld in Ouderkerk, maar nu gaat ze geregeld hardlopen in haar vrije tijd. En in de winter staat ze graag op de skies in de Franse Alpen.

Nieuws

Waarschuwing vanuit de Faculteit Diergeneeskunde

Een waarschuwing vanuit de Faculteit Diergeneeskunde ! Wees voorzichtig met [...]

Praktijknummer 020-6475000

Week van de Teek van start…………

Op 3 april start De Week van de Teek. Tijdens [...]