Acupunctuur

Als aanvulling op onze gangbare behandelingen is het vanaf nu ook mogelijk om uw huisdier te laten behandelen met acupunctuur. Hiervoor is onze nieuwe collega, dierenarts Marjolijn Verkaik, op afspraak te consulteren. Zij heeft een ruime ervaring met acupunctuur, o.a. als invallend dierenarts bij de praktijk ‘Natuurlijk gezonde dieren’ in Amsterdam. Daarnaast zal Marjolijn ook af en toe bij ons in de praktijk invallen bij afwezigheid van Froukje de Liefde die tot oktober met zwangerschapsverlof is.

Acupunctuur wordt al duizenden jaren bij mens en dier (paard, hond en kat) wordt toegepast. Het idee is dat acupunctuur de verstoorde balans in het lichaam, waardoor ziektes ontstaan, weer kan herstellen. De meest voorkomende aandoeningen die behandeld worden zijn: artrose, spondylose, en rug- of nekhernia. Artrose (gewrichtsslijtage) kan ontstaan door elleboogs- of heupdysplasie, door beschadigde kruisbanden in de knie of door trauma. Artroseklachten reageren in de regel goed op behandeling met acupunctuur. Ook patiënten met een hernia hebben in hun herstel erg veel baat bij acupunctuur. Bij katten zien we ook veel artrose problemen (vnl. in de rug en het bekkengebied) en ook die kunnen veel baat hebben bij een acupunctuur behandeling. Dieren hebben minder pijn en vaak minder of geen medicijnen meer nodig!

Acupunctuur kan ook naast reguliere behandeling in gezet worden. Vaak verminderen de conventionele geneesmiddelen de pijn en ontstekingsreactie die het gevolg zijn van weefselbeschadiging door een hernia of gewrichtsslijtage. Acupunctuur doet dat ook, maar zorgt tevens voor een optimale doorbloeding van het aangetaste gebied, om zo een beter herstel van spieren en andere weefsels in en om het gewricht of het ruggenmerg te bewerkstelligen.

Acupunctuur is daarnaast ook erg effectief gebleken bij de behandeling van gedragsproblemen, huidklachten (b.v. allergie), urinewegproblemen en een groot aantal internistische aandoeningen (zoals chronisch braken of diarree)

Nieuws

Praktijknummer 020-6475000

Uw huisdier een fotomodel?

Op 6 mei a.s. komt er een dierenfotograaf naar de [...]

Week van de Teek van start…………

Op 3 april start De Week van de Teek. Tijdens [...]